NL ENG

Ons centrum

IMG_0103xWelkom bij LIFE, het Leuvens Instituut voor Fertiliteit en Embryologie.

Het instituut werd opgestart in 1984 en voorziet in een zeer uitgebreid en volledig spectrum van klinische diensten. Hiertoe behoren hormonale behandelingen, maar ook operatieve behandelingen met microchirurgie of endoscopische ingrepen en tenslotte de waaier aan behandelingen met medisch geassisteerde procreatie, inclusief de mogelijkheid van PGD of PGS (Pre-implantatie Genetische Diagnose of Screening).
Buiten deze klinische activiteiten heeft LIFE steeds een zeer sterke interesse betoond voor wetenschappelijk onderzoek. Dit resulteerde in het op punt stellen van een minimaal invasieve onderzoeksmethode, de transvaginale hydrolaparoscopie, en in het verwezenlijken van internationale samenwerkingsverbanden ter bevordering van verder wetenschappelijk onderzoek. Sinds 1984 is het steeds ons belangrijkste doel geweest om op een efficiënte manier voor patiënten te zorgen. Het LIFE instituut bestaat uit 2 belangrijke pijlers:

De Unit voor Reproductieve Geneeskunde (URG), gelegen in het Regionaal ziekenhuis Heilig Hart te Leuven, werd volledig vernieuwd in 2013. Hier vinden de consultaties, cyclusmonitoring, nurse consults en al de met medisch begeleide voortplanting verbonden behandelingen plaats, zoals inseminaties, eicelaspiraties, embryotransfers en de pre-implantatie genetische diagnose of PGD op embryo’s. Het andrologie- en IVF labo, het cryolokaal, het eicel-aspiratie- en embryotransferlokaal, de ambulante endoscopische unit en het secretariaat zijn hier gevestigd, op het gelijkvloers van het S gebouw (net vóór de liften naar rechts). U kan het URG secretariaat bereiken op 016/209030. Het adres is: URG Regionaal ziekenhuis Heilig Hart, Naamsestraat 105 te Leuven.