NL ENG

Psychologische begeleiding

jan_norre-150x150Elk fertiliteitscentrum dient zijn patiënten sedert een wetswijziging in 2008 de nodige psychologische en/of psychotherapeutische ondersteuning aan te bieden waar nodig of gewenst

Jan Norré is klinisch psycholoog-seksuoloog en psychotherapeut. Hij is al bijna 30 jaar onze fertiliteitscounselor. Bij hem of bij zijn echtgenote Lieve Wens, eveneens psychotherapeute, kan u terecht voor psychologische begeleiding in geval van onvervulde kinderwens, met specifieke aandacht voor de kwaliteit van het emotioneel leven van het betrokken paar.  Heb je nood aan emotionele ondersteuning voor, tijdens of na een fertiliteitsbehandeling? Dan kun je door je arts naar Jan of Lieve verwezen worden, of zelf het initiatief nemen voor ondersteuning.

Fertiliteitsbehandelingen kunnen spijtig genoeg ook leiden tot een zwangerschap die niet normaal evolueert, zoals een leeg vruchtzakje of een miskraam. Het kan ook gebeuren dat je wel vlot zwanger wordt, maar dat elke zwangerschap eindigt in een miskraam, wat we dan herhaald miskraam noemen. Dit zet jullie psychologische draagkracht zwaar onder druk en kans soms betekenen dat er nood is aan psychotherapeutische begeleiding om dat verlies te verwerken en te kunnen plaatsen.

Ook rond fertiliteitsbehandelingen waarbij beroep dient gedaan te worden op een anonieme of niet-anonieme donatie van zaadcellen, eicellen of embryo’s biedt het People Development team van Jan en Lieve de nodige adviesgesprekken. Immers, dergelijke fertiliteitsbehandelingen worden door het LIFE team pas uitgevoerd na psychologisch advies. People Development

Er is met het artsenteam een maandelijks zogenaamd multidisciplinair overleg waarbij voor iedere individuele situatie overlegd wordt hoe de behandeling nu best verder verloopt. Na dat overleg volgt een telefonische terugkoppeling.

Bezoek deze  website