NL ENG

Chirurgische behandelingen

Transvaginale hydrolaparoscopie (THL)

Als endoscopie de gouden standaard is bij fertiliteitsdiagnostiek, dan komt de in Leuven ontwikkelde transvaginale hydrolaparoscopie (THL) hieraan zeker tegemoet op een patiëntvriendelijke en semi-ambulante manier.

transvaginale-hydrolaparoscopie

Bekijk de THL procedure


 

 

Endometriose chirurgie

Zowel minimale, ovariële als rectovaginale endometriose kan in ons centrum behandeld worden via laparoscopie.
endometriose-chirurgie


 

Hysteroscopie

De baarmoeder is en blijft ondanks alle technieken een cruciale rol spelen voor de innesteling van een embryo. Daarom is de hysteroscopische correctie van eventuele afwijkingen in ons centrum al jarenlang een prioriteit. Recent werd binnen LIFE een nieuw instrument ontwikkeld om een biopsie te kunnen nemen van de subendometriale zone, namelijk een spirotoom.
hysteroscopiehysteroscopie2


 

Herstel van niche onder het sectiolitteken

De vorming van een niche na sectio op de plek van het litteken in de baarmoeder is een vrij recent en onderschat probleem, dat infertiliteit kan veroorzaken. Verschillende vormen van heelkunde zoals hysteroscopisch geleide laparoscopische excisie, hysteroscopische coagulatie, etc. kunnen hier een oplossing bieden.


Tubaire chirurgie

Ons team bouwde een indrukwekkende expertise op bij een grote reeks patiënten voor tubaire reanastomose, waarvan de resultaten werden gepubliceerd in Fertil Steril. (Fertil Steril. 2009 Oct;92(4):1198-202.) Tot op heden blijft tubaire chirurgie een optie voor geselecteerde patiënten, ondanks de goede resultaten van de IVF.
tubaire-chirurgie